5 moduri prin care mancatul la munca ne influenteaza in mod negativ sanatatea si stilul de viata

Indiferent daca muncim in ture, in program de 8 ore sau orice alt program de munca. Un lucru este cert. Nu avem niciodata timp sa luam masa corespunzator in timpul zilei.

La munca suntem atat de prinsi in treburile noastre incat nu suntem niciodata atenti la ce si cum mancam. Iar daca nu suntem atenti la ceea ce facem, sau mancam, nu ne dam seama nici de dezavantaje pe care mancatul haotic de la locul munca ni-l aduce sanatatii noastre.

Iata 5 moduri prin care mancatul la munca ne influenteaza in mod negativ sanatatea si regimul alimentar.

 1. MANANCI PE FUGA
  1. Nu ai timp sa mergi la masa, asa ca te hotarasti sa mananci repede pranzul acolo unde apuci. Mancatul repede, pe fuga este unul dintre cele mai daunatoare modalitati de a manca.
  2. Mancatul rapid, duce la consumul unei cantitati mai mari de mancare. Cei care mananca repede nu sunt neaparat mai grasi. Dar de obicei prezinta probleme cu stomacul.
 2. NU TE GANDESTI LA CE MANANCI
  • Nu te ridici de la birou, te decizi sa mananci in timp ce muncesti. Mai trimiti un email si mai mananci putin mai incolo. Acest comportament este foarte daunator siluetei si sanatatii tale deoarece, deoarece nefiind atenta la ce mananci si cat mananci, poti exagera cantitatile.
  • Fara sa vrei, ajungi sa mananci inconstient, uitand astfel de cantitatile ingerite sau de tipul de mancare pe care l-ai consumat.
 3. CREZI CA NU AI TIMP SA MANANCI SANATOS
  • Unul dintre cele mai mari mituri legate de mancarea sanatoasa este ca aceasta necesita un timp indelungat de preparare.
  • Daca iti faci pachet acasa, ai nevoie de acelasi timp pentru a face o portie de paste sau pentru a prepara un piept de pui la gratar. Iar daca de obicei mananci in oras, ai nevoie de aceelasi timp pentru a cumpara un kebap sau o salata. Totul tine de tine.
 4. CONSUMI SNACKURI NESANATOASE
  • Una dintre cele mai nefaste alegeri pe care le putem face este sa sarim peste pranz din cauza lipsei de timp si sa incepem sa consumam snack-uri nesanatoase pe parcursul zilei.
  • Acesta este cel mai nesanatos obicei pe care il poti avea. Cantitatea enorma de zahar si calorii din gustarile pe care le vezi in magazine sa vor depune undeva. Iar de cele mai multe ori se depun pe corpul tau ca tesut adipos.
 5. MANANCI MURDAR
  • Un aspect trecut cu vederea des de toti cei care consuma snack-uri sau pranzul la birou este lipsa de igiena.
  • Mancand in acelasi loc in care petreci zeci de ore saptamanal, in mod sigur nu este igienic. In plus, la munca, majoritatea mancarii se consuma cu mana, pe fuga. Iar de cele mai multe ori nu ne spalam pe maini, ceea ce duce la ingerarea unei cantitati considerabile de germeni.