Cum iti schimba relatia de cuplu obiceiurile alimentare?

Mancarea ofera emotii. Relatiile ofera emotii. Te poti simti bine sau prost dupa ce ai mancat. La fel se intampla si in multe relatii.

Felul in care o persoana mananca, spune multe despre personalitatea sa. Iar in timp ce anumite persoane sunt sociabile si mananca impreuna cu altii, multe persoane nu se simt in largul lor mancand in fata altora.

In functie de obiceiurile tale alimentare si de cele ale partenerului tau, o relatie va poate imbunatatii sau afecta sanatatea. De aceea, este important sa identifici micile scapari prin care faci abuzuri alimentare fara sa-ti dai seama.

Iata trei obiceiuri de cuplu ce pot infleunta alimentatia si obiceiurile tale alimentare:

  1. VORBESTI IN TIMP CE MANANCI
    • Majoritatea persoanelor vorbesc in timp ce mananca. Acest lucru este fie benefic, fie negativ, depinde de fiecare persoana.
    • Fie mananci mai mult, deoarece nu esti constienta de cat de mult ai consumat la masa respectiva. Pur si simplu va afundati amandoi in subiectele vorbite si ignorati tot ce se intampla in jur. Ignorati inclusiv cantitatea de mancare.
    • De asemenea, vorbitul la masa creeaza un mediu in care mananci mai incet. Practic esti mai atenta la jumatatea ta (aceste persoane inca sunt indragostite), va sorbiti vorbele unul altuia, astfel uiti complet de farfurie. Mancatul incet si lent, te ajuta de asemenea sa-ti dai seama cat de putina mancare ai nevoie. Astfel, sunt sanse mari sa te saturi cu o cantitate mai mica de mancare.
  2. SHARE-UITI MANCARE DES
    • Unul din lucrurile pe care il fac majoritatea cuplurilor fara sa-si dea seama este sa imparta mancarea. Inainte sa-l intalnesti nu ai facut niciodata asta.
    • Inainte de el ai avut o singura portie. Acum aveti doua portii. Poate chiar trei daca va decideti sa mai comandati ceva.
    • Tot acest ‘share’ romantic al mancarii este foarte daunator siluetei tale.
  3. FILME SI ACTIVITATI IMPREUNA
    • Indiferent ca mergeti la film sau va uitati acasa la un DVD, sunt sanse mari sa luati ceva de ‘rontait’, daca nu floricele, macar o gustare mica.
    • In aceste activitati de cuplu, de obicei, tu esti cea dezavantajata. Deoarece barbatii tind sa consume mai multa mancare decat noi, de obicei la aceste activitati, ‘meniul’ este unul bogat in calorii, zahar sau carbohidrati.

CE ALTE OBICEIURI ALIMENTARE MAI CUNOSTI?

Ce alte obiceiuri alimentare din viata de cuplu crezi ca dauneaza si nu te ajuta sa-ti mentii silueta?

Nu exista numai dezavantaje alimentare in relatia de cuplu. La fel cum mancarea te poate bine dispune sau nu, la fel de usor va puteti incuraja si sustine reciproc in urmarea unei diete sau a unui still de viata sanatos.