7 motive sa incepi o dieta toamna

De multa vreme te gandesti sa-ncepi o dieta, dar mereu ai gasit scuze sa amani startul? Intradevar, nu fiecare luna a anului este favorabila pentru a-ncepe o dieta. Nu prea poti incepe o dieta la mijlocul lui decembrie, nici in timpul concediului de vara.

Ca sa te convingi ca toamna este cel mai bun anotimp pentru a incepe o dieta, iti ofer sapte motive. Astfel, chiar daca nu ai reusit pana acum sa-ncepi dieta programata la inceputul anului, in perioada toamnei pana aproape de sarbatori este momentul ideal sa o incepi. Iata cele sapte motive pentru care trebuie sa-ncepi dieta toamna.

 1. NU POTI INCEPE DIETA IN TIMPUL VACANTEI
  • In mod sigur nu vrei sa-ncepi o dieta la jumatatea concediului. Nu o vei respecta si odata intoarsa acasa, noul tau comportament alimetar va fi foarte greu de mentinut.
  • Toamna, dupa concediu, este momentul ideal deoarece esti acasa si re-intrii in normal. Incepe munca si monotonia toamnei te ajuta sa-ti mentii noul comportament nutritional.
 2. INCETINESTE VIATA SOCIALA
  • Desi pare mai usor sa-ncepi o dieta vara, de fapt este una dintre cele mai nefavorabile perioade. Nu datorita aliemtentatiei mai usoare consumata in timpul verii, ci datorita vietii sociale active, a noptilor pierdute si a diminetilor tarzii.
  • Dupa zicala ‘Nu am chef azi‘, indolenta cauzata de vremea mult prea frumoasa din timpul verii nu prea te ajuta sa fii disciplinata si sa respecti dieta programata.

 3. INCEPE DIETA IN TIMPUL CELEI MAI LUNGI PERIOADA A ANULUI
  • Fiecare anotimp are un numar egal de luni. Dar incepand din toamna pana in luna mai, anul pare sa fie aproape uniform, saptamanile curg la fel.
  • Cum am spus mai sus, aceasta normalitate si monotonie, te va ajuta nu numai sa-ncepi o noua dieta, dar sa o si respecti si mentii pentru o perioada cat mai lunga.
 4. VIN SARBATORILE
  • Stiu! Perioada de Craciun nu este ideala de a incepe o dieta. Chiar mai mult, sarbtorile iti vor perturba dieta.
  • De aceea incepe dieta din timpul toamnei, astfel iti vei disciplina comportamentul alimentar. Iar, odata venite sarbatorile, va fi mult mai usor sa-ti mentii dieta si silueta.
 5. AI TERMINAT EVENIMENTELE
  • Pe langa perioada activa si sociala din timpul verii, in mod sigur ai participat la cateva evenimente precum nunti sau botezuri.
  • Este foarte greu sa-ti mentii cu succes dieta, daca ai cate un eveniment la fiecare doua saptamani. Toti stim cat de haotice pot fi evenimentele, iar singurul lucru care nu se poate incadra intr-un eveniment este o dieta programata si personalizata cu ferestre orare aproape fixe.
 6. POTI CONTINUA ALIMENTATIA ESTIVALA
  • Este greu sa mentii o dieta in timpul verii datorita programului si vietii sociale. Dar dupa cum stii, alimentatia din timpul verii este mai usoara si mai saraca in grasimi decat cea din timpul iernii.
  • Odata venita toamna, deja te-ai obisnuit cu acesta alimentatie mai lejera. Astfel, iti va fi mult mai usor sa continui cu alimentele mult mai sanatoase.
 7. COPII INCEP SCOALA
  • Pentru cine are copii, este mult mai usor sa-nceapa o dieta. Copii sunt la scoala, viata a reintrat in normal. Asociaza dieta ta cu programul cotidian al copiilor, iar dieta va fi mult mai usor de urmat in timp prin asocierea cu inca un factor din viata ta.
  • Iar daca nu ai copii, adu-ti aminte de copilarie cand incepeai scoala toamna si urma ca pentru urmatoarele luni sa faci acelasi lucru. Aplica aceeasi atitudine si-n inceperea si mentinerea unei diete

CE ALTE MOTIVE MAI AI PENTRU A INCEPE O DIETA TOAMNA?

Din cele sapte motive enumerate mai sus, alege unul care te ajuta sa-ncepi dieta toamna. Ce alt motiv, pe langa cele de mai sus, te poate ajuta sa-ncepi dieta toamna, atunci cand este momentul ideal.